top of page
Ekran görüntüsü 2023-04-28 163339.png

Tanılara yeni bir Tanım

Bir anlığına doktora gittiğinizi düşünün. Doktorunuz şikayetiniz için sizi radyolojiye yönlendirdi. Milyonluk cihazlar ve üst düzey bir teknoloji karşısında tanınız bir kağıtta yazan satırlardan ibaret olsa? Sanki bir şeyleri  değiştirmek gerekiyor... 

Zengin Tanım Nedir?

1

Ne?

Ne zaman ki bir sebepten yolumuz radyolojiye düşse radyolog doktorlar, şikayetinize yönelik belki onlarca belki yüzlerce görüntü arasından gördüklerini birkaç satıra sığdırmak zorunda kaldılar. 
Evet, konumuz raporlar.

2

Neden?

Radyologlar bunca zaman, onlarda görüntüde gördüklerini hep klinik doktorlara göstermek istedi. Klinik doktorlar da hep daha fazlasını görmek. Şimdiye kadar...

3

Nasıl?

Proje kapsamında artık raporların sadece kelimelerle sınırlanmasının önüne geçmeyi amaçlıyoruz. Raporunuzda ne yazıyorsa doktorunuz da görsün ve size daha iyi bir tedavi süreci planlasın istiyoruz. 
Üstelik doktorlarımızın onca işine yeni işler katmadan.

İşler şu an nasıl yürüyor? 

Günümüzde bir şikayetinizden doktora gidiyorsunuz ve sizi radyoloğa yolluyor. İşler yolunda mı yoksa bir sıkıntı var mı diye. Son teknoloji cihazlara giriyorsunuz kimi zaman 10 dakika kimi zaman saatler geçiriyor, binlerce görüntünüz çekiliyor. Radyolog doktorunuz yılların eğitimi ve uzun zamanın tecrübesiyle sizi inceliyor. Tıpkı bir araç ekspertizi gibi. Şurası keyfe keder boyalı şurada değişen var... Görüyor fakat gösteremiyor. Yan tarafta olduğu gibi bir rapor yazıyor (tabi ki bir örnek). Ve doktorunuzun yazanlara uygun olarak bir tedavi oluşturması için size veriyor. 

Ekran görüntüsü 2023-04-28 164511.png
Beyin Taramaları

Peki ya Sonra? 

Doktorunuz raporunuza bakıyor. Her şey normalse ne güzel. Peki ya değilse ? İşte o zaman şu soru ortaya çıkıyor. Raporda yazılanlar yerince net mi? Evet ise problem yok. Fakat çalışmalar %83 oranında "bir görüntüyü de görsem" denildiğini gösteriyor. İşte olay burada karışıyor. Doktorunuzun 2 seçeneği var. Ya onlarca görüntüyü tekrardan açacak ve ilgili yerleri inceleyecek (ki çok uzun bir zaman demek) ya da radyoloğunuzu arayıp bilgi alacak. 
Biliyoruz ki her iki doktorun da işi başından aşkın. Nasıl çözeceğiz peki ? 
Mesela raporlarda her bir bulgunun görseli olsa? Doktorunuz rapora bakarken görüntüleri görse, hem de radyolog doktora ekstra mesai çıkarmadan. Nasıl mı? 

Ne yapıyoruz? 

Radyoloğunuz her zaman ki gibi görüntülerinize bakıyor. Değerlendiriyor ve raporunuzu hazırlıyor. Ufak bir farkla. Rapor hazırlanırken (ya da hazırlandıktan sonra) raporda bahsedilen neresi varsa gidiyor, görüntüsünü buluyor ve raporda ilgili yere ekliyoruz. Hem de radyolog doktoru uğraştırmadan. 
Nasıl
İşte o kısım AI, görüntü işleme, NPL, modeller, algoritmalar ve çokça Know-How içeriyor. Bir de uzun süre çalışmak.

 Peki Ne zaman? 

Twitter Post Photo Collage 2.png

We Are Coming

SOON

bottom of page